onsdag 23. juni 2010

Noen dager i Tanzy!

Mambo! Asante sana! Dette er tanzaniansk og betyr hallo og tusen takk.... så vett dykke det! :) Nå he mi vært her i noen dager og begynner for alvor å komme inn i den afrikanske levestilen. Stikkorda chill og ris er velkjente ord for oss nå. Turen begynte for tre av oss (Krissy, Danny og Arnie) forrige fredag. På grunn av sutrete vektere ble flyturen fra Kjevik plotselig tatt fra Bergen flyplass, aka Flesland. Dette førte til en ca 13 timer lang omvei! Mi blei møtt av Vidar fra Bergen teamet som lina opp med sjeeef frokost med bacon, brød og pålegg. Dette var virkelig kjærkomment! Mi traff det suverene Bergens-teamet etter en strålans dag i BÆrgen. Etter dette havna vi på vingene til Nairobi via Amsterdam. Etter å ha springe gjennom security kontrollen til flyet videre (typisk 5 minutt før flyet skulle lette) kom vi oss til Tanzy aka Tanzania. Endelig var vi framme. Etter et meget vellykket bryllup på lørdag, satt Astrid seg på flyet fra Torp til Nairobi, via Amsterdam. Nervene i bilen på vei til flyplassen var igrunn ganske heftige, med tanke på at turen skulle skje på egenhånd, noe som egentlig ikke hadde trengt å være nødvendig. Turen gikk utrolig bra, og vips var ho med de andre teamene på Umojo Hostel i Moshi-by i Tanzania.

Moshi er kjent for å være byen hvor de fleste Kilimanjaro-bestigninger begynner. På mandag opplevde vi tidenes syn, etter at skyene forsvant. Vi så plutselig hele Kilimanjaro, og vi var virkelig ikke langt ifra! Heeeeerlig :)

Dagene har gått mye med til å bli kjent med de andre, fantastiske nordmennene som er her nede. Vi er seks team som skal reise rundt omkring i øst-afrika, etter at East African cup er ferdig. Utrolig mye bra folk! East African Cup er en årlig fotballcup for masse lokallag fra forskjellige land i Øst-Afrika. Her er det lag som reiser i 3 hele dager med dårlige busser for å komme til cupen!! Med andre ord, det var mange forventninger mandag og tirsdag kveld når deltakerne begynte å ankomme! Herlig å se! :)

Vi har stort sett prøvd å hjelpe til på cupen, men det er jammen ikke så lett som vi trodde. Mandag morra skulle vi hjelpe til med å bære madrasser og tepper før deltakerne kom. Vi ble vist til rommet hvor madrassene lå, og svuuuuusj (!) så var det plutselig 20 lokale barn som nesten krangla om å hjelpe oss med å bære. Gøy å se innsatsviljen deres! Merker at cupen er godt planlagt siden vi stort sett går rundt og sosialiserer. Det meste er rett og slett spikra. Kredd crewet rundt EAC!

På tirsdag gjorde mi mye av det samme som på mandag. Det vil si: snakke med peeps, spille volley, chille, sosialisere, sosialere pluss pluss. Mi hadde også gleden av å møte laget fra Kisoro (byen vi skal besøke) med Abertson i spissen. Makan til trivelig kar!På kvelden spilte vi kamp mot en gjeng fra organisasjonen Kicking Aids Out. Detta var stas!

Onsdag gikk med til mye venting på at turnering skulle begynne. Kristin og Astrid skulle hjelpe til med å bære tepper.... Dette er i Afrika så det endte med venting i 1 time, samt bæring av cirkus 3 tepper hver... På kvelden startet EAC med bram og brask! Etter en mulig arrangert strømstans kom dansere fra Rwanda på scena til stor jubel! Mi fekk også se masaier fra Tanzania. De hoppa og spratt til stor glede fra stor og liten. Det er 1500 deltakere sånn sirka. Og blandt disse er vi muzunguer ansett som "kjendiser". Vi blir stadig vekk omringet av cirka 10 greit gira kidz.

Thursday

Mi starta dagen med ein fantastisk bra frokost! Astrid stakk av med mest frokost av gjengen, nemlig.....hooold deg fast to loffskiver med såkalt "jordbær"jam. Selv om jordbær aldri har eksistert i denne oppskriften. Den kan heller presenteres som en stor dose e-stoffer og sukker. Man blir nærmest selvlysende av å spise dette! Resten av crewet kom seint til matfatet og ble avspist med kun ein brødskive. Etter denne kulinariske opplevelsen gikk turen ut og til et seminar. En fet fyr kalt Joseph snakka om Fanaka, som er et CHRISC prosjekt i Nairobi blant gatebarn. Detta var veldig interessant. Vi hasta på kamp med laget fra Kisoro. Gutta viste en enorm arbeidsinnsats men det holt ikke helt inn. Kampen endte med tap 0-2.Selv om de ble støttet av en gjeng kidz som ropte heia Kisoro! Neste kamp endte 0-0. Gutta jobba som løver, men fikk ikkje hål på den berømte målbyllen. På kvelden var det kulturkveld. Gjengen fra Kenya sto for underholdninga. Kveldens beste underholdning var ikke planlagt, den stod en uheldig trommist for. Han datt regelrett av scena rett etter han begynte. dette førte til spontan latter hos alle og enhver. Arne og Kristin ser Ghana vs Tyskland på storskjerm sammen med en gjeng utøvere. Danny og Bergie sitter i øs pøs regn og skriver.

Meir info kjeme! Ha ein fin St. Hans aften evrrybåddy!

2 kommentarer:

  1. Sinnsykt bra innlegg! Digger dere BIGTIME! Serr ass, blikke irri av å lese det her!

    SvarSlett
  2. WOW! rått! dere er så heldige:D:D ække feil nei..! men det er jo litt savn her hjemme i Norge da. Vææær forsiktige okei? dere er på den andre siden av jorda da lixzm. MEN: jeg gleder meg til å ha dere BAck at HÅme In Norwegen bitte! hæng loose and take care <3
    klemmer i flenge vis... Triny

    SvarSlett