fredag 25. juni 2010

"I am hungry! Go to market and give me banana!"

Mambo! Her kommer en oppdatering på hva som har skjedd siden sist: Vi har fulgt med på Chrisc Kisoro, som har kjempet hardt for å komme videre i turneringen. Med en seier så det lovende ut, men dessverre ble det 2-1 tap den siste kampen i gruppespillet. Synd, for de hadde virkelig fortjent å vinne. Samtidig som å følge med på kamp, har vi fungert som lekeonkler og leketanter for de lokale barna. Utrolig hvor spennende det er med oss Muzunguer. Barna er ikke så vanskelige å aktivisere, sårlig ikke hvis man har et filmkamera! Det er verre å bli kvitt dem. Så mens Chrisc Kisoro slet seg ut på å springe rundt på fotballbanen, slet vi oss ut på fugledansen og "hoppe-sa-gåsa". Men, barna kan også våre nyttige. I går ble nemlig Daniel og Arne fulgt av en liten gutt på rundt 10 år fra fotballbanen til skolen. Han ledet oss rett, vi hadde gått feil uten han. Og han syntes nok det var moro å ha oss muzunguer for seg selv en stund. Idag derimot prøvde vi å finne veien selv, denne gangen fra en bane til en annen. Det gikk heller dårlig. Vi gikk 3 kilometer før vi fant ut at vi hadde gått i motsatt retning....litt skuff, men vi fikk oss en god gåtur i alle fall! Vi så en kamp med Uganda- laget "Ndedje". De gjorde det veldig bra, men etter at fotballen punkterte for andre gang, og kampen hadde vart over to timer, fant vi ut at det var på tide å gå. Mens vi ventet på den vanlige transporten, som er gratis, kom en luring å tilbød seg å kjøre oss til samme sted, så vi slapp å vente. Det ville han ha 500 000 shilling for, som er ca. 2500 kroner. Vi takket nei!

I lunchen har vi forsøkt oss på den samme maten deltakerne på EAC spiser. Det er ris og div kjøtt, som igrunn smakte ganske godt! Det rare var at vi ikke brukte bestikk, for der spiste alle med henda!

Kulturkveldene er fremdeles veldig morsomme, og ikke minst imponerende. I går var det trommisser og dansere fra Rwanda som sto i fokus, og idag var det Tanzania som styrte showet. De sistnevnte stilte med humoristiske innslag som foregikk på swahili, så vi forstod ikke mye. Men på publikum å bedømme var det ustyrtelig morsomt. Blant alle de eksotiske kostymene la Daniel merke til en fyr som var ikledd noe som ligna på et samekostyme. Vi ble enige om at det kanskje var en safari-same! Kvelden avsluttet med en kort sketch med noen engelske setninger, blandt annet "I am hungry! Go to market and give me banana!"

Nå er det leggetid, og forhåpentligvis er det ingen edderkopper i senga. (Edderkopper i senga? For noe tull, sier du. Ja, det sa jeg også, helt til Charlotte fra Stavanger- teamet ble bitt av en sværing for noen netter siden. Grøss og gru!)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar