søndag 4. juli 2010

Hompetitten hompetatten

Hei igjen! Er en stund siden forrige blogg naa, saa skal prove aa huske alt som har skjedd siden det:

I Kampala ble vi tre netter. Der besokte vi Chrisc og strommestiftelsens kontor. Vi ble veldig godt tatt imot! Senere besokte vi St.Martins, en skole som Chrisc holder aktiviteter hos. Vi nordmenn presenterte oss i klasserom etter klasserom, mens vi imponerte med aa synge velsignelsen hver gang. Etter sjette klasserombesok snek vi oss ned til en skole for dove. Det var rart aa se saa mange dove barn paa et sted, men vi ble inspirert av det gode arbeidet som blir gjort for dem.

Neste dag kjorte Semei oss et stykke inn i noe vi mente var en jungel. Da kom vi til et sted kalt Ndedje, hvor vi skulle holde seminarer for Chrisc-ledere. Det ble mye lek og moro, samtidig som vi fikk ovd oss litt paa hvordan det var aa holde seminarer. Forhaapentligvis ble det larerrikt ogsaa for dem. For vi dro ga vi vekk vare e-mail adresser til vaare nye venner, saa vi forventer full innboks naar vi er hjemme i Norge!

Dagene i Kampala gikk sin gang, og snart maatte vi ta farvel med Semei, Justus, hotellverten Junior (spor oss gjerne om Junior:P) og de andre. Vi kom oss til nattbussen som skulle ta oss til Kisoro, og etter en hyggelig samtale med Bob (spor oss gjerne om Bob ogsaa) satt vi oss inn i bussen og gjorde oss klar for det vi trodde skulle bli en fantastisk koselig busstur hvor vi kunne sove litt etter travle dager i Kampala. Det ble egentlig det stikk motsatte! Det var saa skummelt at jeg nesten ikke tor aa skrive om det. Jeg kan nevne stikkord: Sykt fort, sykt hoy musikk, syke forbikjoringer, syke kappkjoringer med en annen buss, sykt daarlig vei og syke afrikanere som ikke brydde seg et sekund! Etter en natt uten sovn og etter aa sett doden i oynene flere ganger ble det en selvfolge for oss aa takke Gud for at alt tross alt hadde gaatt bra. Vi kjorte bare paa en motorsykkel.

I Kisoro ble vi veldig godt tatt imot, selv om klokka var 5 paa morran. Vi motte de hyggeligste hotellvertene noensinne! Countryside hotell anbefales virkelig. Neste dag ble vi guidet rundt av vaar gode venn Abertson, som er koordinator for Chrisc Kisoro. Naturen er fantastisk her!

I gaar var Daniel og Arne (jentene var dessverre ikke helt i form) paa tur med Kisoro-ungdommen. Vi kom oss til en fin innsjo, hvor vi slappet av med lunch og ble bedre kjent med hverandre. Transporten var lastebil, og omtrent 20 mennesker sto bakpaa lasteplanet. Det var veldig moro! For en bra maate aa frakte folk paa!

Idag har vi vart i kirken, siden det er sondag. Det var spennende aa vare paa gudstjeneste i Afrika. Det var faktisk ikke saa anderledes enn hjemme, bortsett fra mye bedre oppmote og mye finere sangstemmer! gsaa her ble vi godt tatt imot.

Det siste vi har gjort idag er at vi har besokt Porters Village, som er et hjem for foreldrelose barn som venter paa aa bli adoptert. det gjorde sterkt inntrykk paa oss, og det var vanskelig aa dra oss vekk fra de fantastiske barna. Sok gjerne paa porters Village for aa lese mer, det er godt arbeid!

I morgen begynner seminarene, det vi egentlig kom hit for. Vi er veldig spente. Be for oss!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar